Bruggen

Vanuit het noorden richting het zuiden vindt u op deze pagina een overzicht van de brugnummers, namen van de bruggen, openingstijden en doorvaarthoogten, breedtes en de afstand tot de volgende brug. De opgegeven hoogte geldt voor het hoogste punt van de brug. Let u dus vooral goed op bij bruggen met een boogconstructie. In Haarlem geldt de zogenaamde konvooivaart. Dat betekent dat er maar in 1 richting tegelijk opgevaren kan worden. Volg altijd de aanwijzingen van de nautisch verkeersleider (scheepvaartmeester). Die is bereikbaar via marifoonkanaal 18.

Waarderbrug t/m 12 maart dicht voor autoverkeer

De Waarderbrug is tot en met vrijdag 12 maart afgesloten voor autoverkeer. Er zijn omleidingen ingesteld via de Schoterbrug voor het noorden en de Prinsenbrug voor het zuiden. Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel passeren.

De rijbaan voor autoverkeer is afgesloten omdat er gewerkt wordt aan het vervangen van het riool en duikers. De werkzaamheden worden direct naast de rijbaan uitgevoerd, om deze zorgvuldig en veilig uit te kunnen voeren is de afsluiting van de brug nodig.

Wegverkeer en bruggen

Hoogte en breedte bruggen

Bedieningstijden bruggen

Konvooivaart

Blauwe Golf

Gebruik marifoonkanaal 18