Bouwarchief

Heeft u bouwplannen of verbouwplannen en wilt u weten hoe de constructie van uw woning is? Dan kunt u in de publiekshal digitale bouwdossiers van na 1905 inzien. De medewerker geeft geen inhoudelijke toelichting op het dossier.  

In het bouwdossier vindt u onder meer informatie over bouw- en sloopvergunningen, omgevingsvergunningen, (ver)bouwtekeningen, constructieberekeningen, funderingen en palenplannen. In het bouwdossier wordt in principe geen informatie over sonderingen bewaard.

Bouwdossiers en tekeningen van vóór 1905 zijn, voor zover aanwezig, in te zien bij het Noord-Hollands Archief, locatie Kleine Houtweg 18. Het Noord-Hollands Archief is dinsdag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur en elke 3e zaterdag van de maand van 9.00 tot 16.00 uur.

De gemeente werkt op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u zonder afspraak terecht in de publiekshal. Houdt rekening met wachttijden als u tussen 9.00 en 11.00 uur naar de publiekshal komt.

Afspraak maken Als u een afspraak maakt hoeft u niet te wachten

Dossiers bouwarchief

U kunt de stukken uit het bouwdossier ter plaatse digitaal inzien. Het is mogelijk dat u de gewenste stukken digitaal krijgt toegezonden. Een print op A3 of A4 formaat is tegen betaling mogelijk.

Sommige documenten en tekeningen vallen onder het auteursrecht. Deze stukken mag u wel inzien, maar u kunt er geen print van laten maken.

U kunt geen rechten ontlenen aan de gegevens uit het bouwdossier. Het gebruik van de gegevens is op eigen risico.

Kosten

  • inzage per dossier: € 12,20
  • een print op A3-formaat: € 0,60
  • een print op A4-formaat: € 0,30.

U kunt alleen met pin betalen.

Handige link