Bouwarchief

Heeft u bouwplannen of verbouwplannen en wilt u weten hoe de constructie van uw woning is? Dan kunt u het bouwdossier van uw woning opvragen. In het bouwdossier vindt u onder meer informatie over bouw- en sloopvergunningen, omgevingsvergunningen, (ver)bouwtekeningen, constructieberekeningen, funderingen en palenplannen. In het bouwdossier wordt in principe geen informatie over sonderingen bewaard.

Bouwdossiers tot 2010 kunt u opvragen bij het Noord-Hollands Archief. Door het coronavirus kunnen bouwdossiers alleen worden opgevraagd via e-mail. Een bezoek aan het archief is niet meer mogelijk. U kunt een mail sturen naar: inlichtingen@noord-hollandsarchief.nl. Geef in uw mail aan om welk adres het gaat en waar u de tekeningen voor nodig heeft. De bestanden worden dan door het Noord-Hollands Archief digitaal verzonden via WeTransfer.

Meer informatie over het opvragen van dossiers staat op de website van het NHA.

Voor bouwdossiers vanaf 2010 kunt u terecht bij de gemeente. Door het coronavirus kunnen bouwdossiers bij de gemeente alleen worden opgevraagd via e-mail. Een bezoek aan de publiekshal is niet meer mogelijk. U kunt een mail sturen naar: bedrijven-omgeving@haarlem.nl. Geef in uw mail aan om welk adres het gaat en waar u de tekeningen voor nodig heeft.

Kosten

Link