Bouwarchief

Heeft u bouwplannen of verbouwplannen en wilt u weten hoe de constructie van uw woning is? Dan kunt u het bouwdossier van uw woning opvragen. In het bouwdossier vindt u onder meer informatie over bouw- en sloopvergunningen, omgevingsvergunningen, (ver)bouwtekeningen, constructieberekeningen, funderingen en palenplannen. In het bouwdossier wordt in principe geen informatie over sonderingen bewaard.

Bouwdossiers van na 1905 kunt u opvragen bij de gemeente. Door het coronavirus kunnen bouwdossiers bij de gemeente alleen worden opgevraagd via e-mail. Een bezoek aan de publiekshal is niet meer mogelijk. U kunt een mail sturen naar: bedrijven-omgeving@haarlem.nl. Geef in uw mail aan om welk adres het gaat en waar u de tekeningen voor nodig heeft.

Bouwdossiers van vóór 1905 zijn, voor zover aanwezig, op te vragen bij het Noord-Hollands Archief. Het Noord-Hollands Archief is tot 1 juni 2020 gesloten voor publiek. Meer informatie over het opvragen van dossiers staat op de website van het NHA.

Kosten

Het opvragen van een bouwdossier kost € 12,40 per dossier. De rekening sturen we u tegelijk met het bouwdossier per e-mail toe. In de mail wordt uitgelegd hoe u de rekening kunt betalen. 

Link