Bouwaanvraag bekijken

U kunt ingekomen aanvragen en verleende vergunningen in de publiekshal digitaal inzien. De medewerker geeft geen inhoudelijke toelichting.

Het is mogelijk dat u de gewenste stukken van verleende vergunningen digitaal krijgt toegezonden.

Alle ingekomen aanvragen en verleende omgevingsvergunningen staan op de pagina Mededelingen. Bezwaar indienen kan tot 6 weken nadat een vergunning is verleend.

Voor het inzien van bouwaanvragen werkt de gemeente op afspraak van maandag en dinsdag tussen 11.00 en 16.00 uur. U kunt hiervoor online een afspraak maken. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u nog zonder afspraak terecht in de publiekshal. Houdt dan rekening met wachttijden.

Mededelingen

Afspraak maken Als u een afspraak maakt hoeft u niet te wachten

Zienswijze en inspraak

Omgevingsvergunningen met een uitgebreide procedure worden 6 weken ter visie gelegd. In die 6 weken kunt u uw zienswijze of uw inspraakreactie indienen. Bij een uitgebreide procedure is ook een ontheffing van het bestemmingsplan nodig. Laat u door de gemeente informeren. U kunt hiervoor bellen naar het telefoonnummer 14 023.

De aanvragen die ter visie liggen kunt u in de publiekshal digitaal inzien. De gemeente Haarlem publiceert alle aanvragen die ter visie liggen op de pagina Mededelingen. Ook leest u hier onder andere de omschrijving van de aanvraag, hoe lang de aanvraag ter visie ligt en welke inspraakmogelijkheden er zijn.

Mededelingen

Kosten

  • inzage per dossier: € 12,20
  • een print op A3-formaat: € 0,60
  • een print op A4-formaat: € 0,30.

U kunt alleen met pin betalen.

Bouwarchief