Bakenessergracht 8-10 (Het Glashuys)

Façade pand Bakenessergracht.

In dit pand is ruimte voor circa 8 casco-appartementen. Het pand is verkocht aan een marktpartij die de woningen casco oplevert. De casco-appartementen op nummer 8 zijn inmiddels in de verkoop. Meer informatie vindt u op de website van cruq-s.

Zelfbouwpartners

 • Ground8
  Ground8 creëert broedplaatsen waar bedrijven, ondernemers en actieve bewoners in de buurt kunnen experimenteren en met elkaar kunnen zoeken naar duurzame en innovatieve oplossingen voor complexe problemen. Ground8 ondersteunt zelfbouw in Haarlem met events en het beheren van een community: de zelfbouwzerm. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de zelfbouwzwerm? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Ground8.
 • Duurzaam Bouwloket
  Het Duurzaam Bouwloket is het loket voor al uw vragen op het gebied van duurzaam bouwen, energie besparen en energie opwekken. Kijk voor advies over duurzaam (ver)bouwen op duurzaambouwloket.nl.

Documenten over zelfbouw

 • Draaiboek zelfbouw Haarlem (pdf)
  In het draaiboek staat hoe u bij de gemeente een kavel kunt vinden en welke informatie de gemeente daarover beschikbaar stelt. Ook vindt u hier meer informatie over de verkoopprocedure, de voorbereiding van de bouw, het bouwen zelf en de hulp die u kunt inschakelen.
 • Duurzame zelfbouw Haarlem (pdf)
  De gemeente vindt duurzaam bouwen belangrijk. In dit document vindt u informatie over de wettelijke eisen, nog duurzamer bouwen en hulp die u kunt inschakelen om uw woning duurzaam te bouwen.
 • Ontwikkelstrategie Zelfbouw (pdf)
  Hierin leest u waarom de gemeente het belangrijk vindt dat Haarlemmers hun woning zelf kunnen bouwen en welke strategie de gemeente inzet om zelfbouw te bevorderen.