Afvalinzameling

Aangepaste werktijden bij Spaarnelanden

Spaarnelanden blijft afval inzamelen. Vanwege het coronavirus hebben medewerkers aangepaste werktijden om de samenkomst van mensen te spreiden. Spaarnelanden vraagt daarom aan inwoners om rolcontainers de avond van tevoren aan de straat te plaatsen. Ook ondergrondse containers kunnen eerder worden geleegd. Tot nadere berichtgeving blijft Spaarnelanden afval en grof huishoudelijk afval ophalen. Voor het maken van een afspraak voor grof huishoudelijk afval verzoeken wij inwoners om gebruik te maken van de website. Het Milieuplein is tot nadere berichtgeving geopend.
Kijk voor alle informatie op spaarnelanden.nl.

Online afvalwijzer

Op afvalwijzer.spaarnelanden.nl kunt u uw persoonlijke afvalkalender uploaden door het invullen van uw postcode en huisnummer. U kunt uw ophaaldagen bekijken, e-mailen of printen. Daarnaast kunt u een herinnering instellen, zodat u precies weet op welke dag u welke container aan de straat kunt zetten.

Afvalwijzer app

De afvalwijzer app voor smartphones en tablets toont net als de online afwijzer de dichtstbijzijnde glas-, papier- textiel- en plasticcontainers. U kunt de ophaaldagen bekijken na het invullen van uw postcode en een herinnering instellen. De app Afvalwijzer Spaarnelanden is verkrijgbaar voor iOs en Android.

Schriftelijke afvalwijzer

Er wordt geen papieren afvalwijzer meer verspreid. Als u geen smartphone, tablet of internettoegang heeft, kunt u een geprinte persoonlijke afvalwijzer ophalen bij de receptie van Spaarnelanden, Minckelersweg 40, of per post thuis ontvangen. Bel hiervoor met Spaarnelanden 023 751 7200, of stuur een e-mail naar info@spaarnelanden.nl.